Pinnan alla avautuu toisenlainen todellisuus. Flowers of Life -taiteilijaryhmän ja kolmen kaupungin lasten maalauksista koottu teos tarjoaa näkymän veden ja mielen syvyyksiin. Korkealla päiden yläpuolella kelluvassa maalausinstallaatiossa hohtavat vedenalaiset eliöt ja kasvit taianomaisessa uv-valossa.

Pinnan alaisiin maailmoihin kätkeytyy myös luovuus, mielikuvituksen rikas todellisuus, jossa kaikki on mahdollista. Ellemme vaali lasten osallisuutta taiteeseen, on vaarana että luovuus haalistuu ja mielikuvituksen värit sammuvat.

Tämän vuoden Lapsen oikeuksien viikon teemana on hyvinvointi. Lastenkulttuuritoimijat haluavat kiinnittää erityistä huomiota lasten ja nuorten mielen hyvinvointiin. Yhteisteos juhlii myös kaksikymmenvuotiaita lastenkulttuurikeskuksia ja lastenkulttuurin valtakunnallista verkostoa. Kaksikymmentä vuotta sitten syntyi lastenkulttuurin Taikalamppu-verkosto, jonka pohjalta myöhemmin muodostui Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Nyt teos tuo valoa marraspimeyteen satojen lasten tekemän taiteen muodossa. Viestinämme on, että taide ulottuu pintaa syvemmälle. Se tarjoaa lapsille ja nuorille paikan kasvaa yksilönä ja osana yhteisöä, omaa ja toisten luovuutta kunnioittaen.

Opetus ja kulttuuriministeriöltä hankeavustusta saanut valotaideprojekti toteutetaan Hämeenlinnan Kulttuurikeskus ARXin, Oulun lastenkulttuurikeskuksen ja Vantaan Lasten ja nuorten kulttuuripalveluiden yhteistyönä.

Teos esitetään Vantaalla osana Tikkurilan jokirannan kekrijuhlaa pe–su 3.–5.11.2023, Oulussa osana Lumo-valofestivaalia 17.-19.11.2023 ja Hämeenlinnan Valoilmiössä 23.-25-11.2023

Teoksen info

17.-19.11. klo 16-22
Madetojanpuisto
Vapaa pääsy