Lumo-valofes­ti­vaalin teosreitti on päivittynyt

Lumo-valofestivaaleilla 2022 valaistuja puita ja ihmisiä puiden etualalla

Sanna Krook, Oulun kaupunki, Lumo-valofestivaali 2022

Julkaistu:

Lumo-valofestivaali käynnistyy perjantaina 18. marraskuuta. On the Wave of Light -teoksen suunniteltu sijainti on muuttunut. Kaikki valofestivaalin teokset ovat nähtävillä 18.–20. marraskuuta klo 16–22.

On the Wave of Light -teoksen sijaintia on muutettu Merikosken voimalaitoksen ohijuoksutuksien vuoksi. Teos sijaitsee edelleen Hupisaarten alueella, mutta sijainnin muutos vaikuttaa teosreittiin.

”Emme voi vaikuttaa voimalaitoksen juoksutuksiin, mutta onneksi teosreittimme muuttuu vain aavistuksen verran”, kertoo Lumo-valofestivaalin ohjelmapäällikkö Jarkko Halunen.

”Päivitetty reitti on näkyvissä Lumon verkkosivuilla ja paikan päällä on selkeät opasteet. Nuolia seuraamalla pysyt reitillä”, kertoo tuottaja Anna Lanas.

Teosreitti on esteetön. On kuitenkin hyvä huomioida, että Oulun pääkirjaston sisätiloissa ei saa kulkea nastakengillä.

Festivaali voi aiheuttaa keskustan alueelle ruuhkaa

Viikonlopun tapahtumakävijöiden toivotaan suosivan joukkoliikennettä mahdollisuuksien mukaan. Auton voi parkkeerata Kivisydämeen tai vähän kauemmaksi keskustasta, ja näin helpottaa mahdollista ruuhkautumista.

Festivaalin odotetaan houkuttelevan jopa 100 000 kävijää viikonlopun aikana. Ruuhkaisin aika Lumossa on yleensä ollut kello 17–20.